Pre-operatieve screening (POS-poli) (5 april)

Om 13 uur moest ik me melden bij de POS-poli. POS staat voor pre-operatieve screening. Thuis had ik online via de patiĆ«ntenportaal ‘Mijn UMC Utrecht” al een hele vragenlijst moeten invullen.

Eerst moest ik een hartfilmpje (ECG) laten maken. Toen weer terug naar de voor een gesprek met de apothekersassistente. Ik slik ongeveer 16 soorten per dag. Dus het gesprek duurde wel even.

Hierna weer naar de wachtkamer en vervolgens een gesprek met de anesthesist. Ik krijg algehele narcose. De operatie duurt ongeveer een uur.

Hierna een verdieping lager in het ziekenhuis voor een verpleegkundig intake gesprek.

Eens per 3 maanden moet ik bloedprikken voor de transplantatielijst van eurotransplant. Dat moest ik vandaag ook nog doen.

Tenslotte moest ik nog naar de dermatoloog. Deze afspraak stond al een jaar. Ik moet naar de dermatoloog om jaarlijkse te laten controleren op huidtumoren ivm met gebruik van medicijnen na mijn niertransplantatie. Alles zag er gelukkig prima uit.

Online bij de patiĆ«ntenportaal “mijn UMC Utrecht” staat mijn operatie al gemeld: Laparoscopische PD catheter plaatsing. De datum is nog niet bekend.